Pages

tisdag 9 november 2010

Leveransproblem

Nu händer det mycket på en gång i huset och mitt i allt står ett förvirrat par. Skämt åsido, så är det en hel del just nu och jag kan väl säga att vi inte alltid riktigt har 100% koll. Jag tror att det är så för alla som bygger hus för första gången?

Efter 2 veckors försening kom äntligen garageportarna och förrådsdörren. Det var bara det att förrådsdörren hade fel mått och var felgjord. Måtten på dörren var mitt fel. Gjorde beställningen över telefon med rätt mått och fick sedan en orderbekräftelse. Tyvärr kollade jag bara garagportarnas mått och sedan att priset stämde. Men utöver det felande måttet kom den väldigt konstigt delad. Vi beställde en pardörr med lika breda dörrblad, det var vad vi trodde iallafall. Istället är gångdörren 120cm och sedan kommer en liten stump på 30cm? De hävdar att alla deras dörrar är sådana och vill inte ersätta oss. De vill heller inte ta tillbaka dörren. Nu står vi alltså med en helt ny stalldörr för över 7000:- som vi inte kan använda.

Tur i oturen hade min bror en dörr med måtten 15/21 och eftersom vi desperat behövde en dörr omgående så att putsfirman kunde fortsätta sitt jobb, har vi nu satt in denna. Inte riktigt vad vi tänkt oss men vi får väl rusta upp denna dörr i vår och göra det bästa av situationen.

Nästa problem kom någon dag senare när leveransen av vårt badrumsgolv kom. I mörkret och regnet lastade Kenneth och jag av de tunga betongplattorna. Vi var lite förvånade över hur de var packade. Inget skydd överhuvudtaget. Några av de översta pannorna var sönder så dem slängde vi direkt. Dagen efter åkte vi ut i dagsljus för att inspektera plattorna. Vi han titta igenom de 2 översta lagren och konstaterade att nästan alla pannor var flisade och skadade i kanterna. Dessutom var plattorna 2,5 cm tjocka vilket inte stod på hemsidan! Både snickaren och plattsättaren regarade väldigt negativt till plattorna. Hur skulle vi lösa det med dörren och tröskeln när golvet skulle bli så högt? Plattsättaren ville inte lägga in golvet om de var flisade, dels på grund av utseendet men också naturligtvis på grund av att vi kunde skära oss på det.

Idag har vi försökt att reklamera golvet men firman tycker att vi är petiga med utseendet! Han säger att det inte gör något att de är sönder, det ska se ut så. Om vi vill skicka tillbaka får vi betala frakten på totalt 3000:-. Nu står vi i tvist med dem och jag vet inte riktigt hur detta kommer sluta. De har nu ändrat på sin hemsida och nu står det hur hög plattan är. De vill trots inte erkänna att de har fel till oss. 

Nu småste vi hinna hitta ett nytt golv och vår plattsättare är bara här denna vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...