Pages

torsdag 21 oktober 2010

Tapeter, Marmor & Betonggolv

I måndags träffade jag målarn på plats i huset för att gå igenom tapeter och färger. Vi blev lovade en provmålning i vardagsrummet och vårt sovrum. Kenneth har redan varit och kollat in de uppmålade proverna men jag får vänta till Lördag. Målarn var snäll och gav oss till och med måndag med dessa färgval. I övrigt är alla val gjorda. Här kommer ett litet smakprov på en fondvägg i Allrummet (Tv-rummet).


Har tillsammans med pappa varit och tagit ut prover på golvlister, vi ska bestämma oss i helgen. De hade fler val på omålade så det blir nog till att ta fram penseln :)

Idag gick Kenneth och jag upp 04.30 för att åka till Norrköping och hämta marmor och granit. Vi tyckte att frakten var i dyraste laget och bestämde oss för att hämta själva. 05.15 åkte vi för att vara framme 7.00. Marmorplattorna på 30,5*30,5cm ska läggas i "Gästbadrummet" och i duschutrymmet blir det marmormosaik som är 4,8*4,8cm.


Har även lagt en beställning på betonggolv från Qvesarum Byggnadsvård. Hade en otrolig tur, de hade i stort sett precis så att det räckte till vårt badrum. De skulle inte få in något på 2 månader och så länge hade vi inte kunnat vänta! Här kommer ett litet bildcollage av hur vi tänkt oss stilen i vårt badrum. Som synes av bilderna på betonggolvet, skiftar nyanserna från grått till gråbrun och gråsvart till svart.


Nu ska jag försöka hitta en kakeldekorlist som inte är allt för dyr. Har tagit hem 2 stycken prover som verkar lovande.

Ytterligare en händelse för dagen är att murningsfirman har börjat putsa fasaden, äntligen! Kommer bilder längre fram....

Wallpaper, Marble & concrectefloor
This monday I met the painter at our house to go through colours and wallpapers. I couldn´t decide colour for the livingroom so the painter promised to paint some samle on the wall for us to choose from. The checked pattern wallpaper will be in our TV-room.

The pictures of the  marble will be in our guestbathroom. We picked it up this morning.

The collage of pictures is source of inspiration for our bathroom. The checkpattern floor is also orderd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...