Pages

måndag 30 augusti 2010

Dörrar, dörrar och dörrar

Det har börjat bli svårt att sova på nätterna, huvudet snurrar av tankar på allt som ska göras. Det som är mest bråskande just nu är beställning av ytterdörrar, garageportar och förrådsdörr. Detta borde helst ha skett för några veckor sedan.

Det är så mycket som ska passa ihop och stämma överens, färger, utseende och inte minst pris. Vi har till slut bestämt att vi vill ha en svart parytterdörr och att den ska vara helfransk, dvs att det är speglar både på utsida och insida av dörren. Det blir också ett överljus ovanför dörren, svart med spröjs. Vi håller fortfarande på och väntar på en sista offert, hoppas vi kan beställa imorgon. (Bild hittad på nätet av en vacker svart pardörr)

Garageporten har ändrats en hel del från ursprunglig ritning och tanke. Från en stor takskjutport har vi gått till 2 slagportar i gammal stil, liknande inspiritationsbilden nedan. Det svarta i entrédörren får komma återkomma i de svarta smidesgångjärnen på garageportarna.

Vår Förrådsdörr på baksidan av  huset är också en pardörr. Här blir det en stalldörr som målas svart och också får beslag av smidesgångjärn.

3 kommentarer:

  1. Hej,
    Var har ni fått tag i de fina slagportarna??
    Mvh Tobbe

    SvaraRadera
  2. Hej Tobbe
    Som det står i texten är det en inspirationsbild. Vi har själva köpt vanliga släta stalldörrar som vi ska spika på bräder i samma kryssmönster som på bilden. Smidesbeslagen köper vi från en byggnadsvårdsbutik.
    /Liselott

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Blev mycket inspirerad av er idé att göra om stalldörrar - vart köpte ni era släta dörrar till garaget? Har ni någon bild på dem färdiga?
    Mvh Linda

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...